browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Author Archives: Monika Westin

Dragningslista festlotteri midsommar 2019.

Categories: Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Dragningslista festlotteri midsommar 2019.

Välkommen till ideella byalaget och föreningen Hamnlyckan!

Vi är en ideell förening för byarna Hällan, Vallen och Mellanfjärden som verkar för en ökad trivsel i byn och möjliggör tillfällen att mötas och stärka gemenskapen i bygden. Vid årsmötet väljs en styrelse som ansvarar för genomförandet av de återkommande evenemangen under verksamhetsåret. Julgransplundring, Valborgsfirande, traditionsenligt midsommarfirande, sommarkafé, städdagar, lyskväll, höstfest och julkafé är … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Välkommen till ideella byalaget och föreningen Hamnlyckan!

Filmerna om Mellanfjärden

Tre nyproducerade filmer om Mellanfjärden visades under en välbesökt filmkväll i Hamnlyckan. Närmare 40 personer kom för att se filmerna, om de tre husen och dess historia i Mellanfjärden. Läckert fikabröd med marängtårta, bakad av Eva Eriksson Brusell, serverades.  Filmerna är producerade av Olle Englundh, Ollewood Studio, och projektledare för innehållet har varit Helena Brusell. … Continue reading »

Categories: Hamnlyckan, Historik | Kommentarer inaktiverade för Filmerna om Mellanfjärden

Intressant artikel

Eva Ekman skriver så här: I årets första nummer av Läkartidingen finns en artikel – ”När döden kom till Jättendal”, ögonvittnesskildring av spanska sjukans framfart 1918. Citat: ” Mellanfjärden, en del av socknen,drabbades svårt. Inom några få dagar voro nästan alla, undantagandes en del åldriga personer och små barn, sängliggande sjuka och det saknades folk … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Intressant artikel

Årets Julgran 2013 korad!

Vänskap, Återbruk & Julen förr! Med de temaorden som grund kammade Olivia Colling från Hårte hem första pris i Årets Julgransutställning.  Grattis Olivia!    

Categories: Evenemang, Hamnlyckan, Jul i Mellanfjärden, Julgransutställning | Kommentarer inaktiverade för Årets Julgran 2013 korad!

Upprustning av Puckelbron

Upprustning av Puckelbron pågår för fullt! Lasse, Classe & Bosse spekulerar om bästa lösningen för att få både spikar och bräder på plats.

Categories: Hamnlyckan, Jul i Mellanfjärden, Underhåll | Kommentarer inaktiverade för Upprustning av Puckelbron

Trångt, trivsamt & trevligt.

Hamnlyckans årliga höstfest lockade många att träffas under den mörka novemberkvällen. Sittplatserna räckte precis och den goda thailändska buffén mättade både öga och gom. Dessertbordet var en välsmakande höjdpunkt och trivseln stod högt i tak denna afton. Kvällens underhållning stod musikduon Birger Jarl, från Sundsvall, för. Det bjöds på både allsång och musikquizz. Av fem … Continue reading »

Categories: Evenemang, Hamnlyckan | Kommentarer inaktiverade för Trångt, trivsamt & trevligt.

Nyinvigd Lekpark.

Nu är lekplatsen rejält invigd efter upprustningen under våren! Med tågtårta, trollbesök, sagostund av en prinsessa, ballonger, en målande kammarjungfru, lotterier och en förvirrad apa, så firade vi lekparken med baluns! Uppslutningen var stor och leklusten flödade. Även HT var på besök och fångade en del av evenemanget på bild! Tack alla som närvarade och … Continue reading »

Categories: Evenemang, Lekplatsen | Kommentarer inaktiverade för Nyinvigd Lekpark.